Close
Search... Menu

Vacancies

Please select your country and city for an overview of our career opportunities and logistic jobs. Is your ideal position currently not listed, but do you trust in your added value for our internationally oriented logistics company? We welcome your open application and resume, and look forward to be persuaded by why you think you should work in the position you propose to us.

Credit Controller

Location : Tegelen, Netherlands
Job area: Office
Date: August 7, 2020

Werk je graag in een innovatieve internationale omgeving waar de sfeer collegiaal en informeel is? Dan hebben wij de baan voor jou!

Over je nieuwe werkgever en team
Ewals Cargo Care is van oudsher een familiebedrijf, opgericht in 1906 en inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie. Het heeft een Europees intermodaal netwerk met een sterke focus op het inrichten en optimaliseren van logistieke ketens. Bij Ewals werken circa 2.200 medewerkers vanuit een twintigtal vestigingen verspreid over geheel Europa. In totaal zijn er meer dan 30 juridische entiteiten. Ondanks de grootte van het bedrijf, zijn er intern korte communicatielijnen. Tevens is Ewals continu bezig met het verbeteren van werkprocessen en investeert ook in de ontwikkeling van de werknemers.

Binnen het Financial Shared Service Center (FSSC) op het hoofdkantoor in Tegelen is het team Credit Control (6,5 fte) verantwoordelijk voor het incasseren van openstaande klantfacturen in de breedste zin van het woord.

In verband met de toenemende werkzaamheden binnen dit team, zijn wij op zoek naar een Frans sprekende ondernemende en vasthoudende fulltime Credit Controller.

In deze functie ben je bezig met het bewaken van tijdige betaling en het incasseren van achterstallige vorderingen.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Incasseren van vorderingen d.m.v. telefonisch contact met debiteuren;
  • Operationeel verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer en risicobeheer van een aantal toegewezen accounts, met name in de Franstalige markt.
  • Analyseren, rapporteren en adviseren over de risico’s van uitstaande klantkredieten;
  • Onderhouden van betalingstermijnen, kredietlimieten, black listings en blokkades;
  • Het verschaffen van inzicht in de financiële positie van Ewals op het vlak van debiteuren;
  • Intensieve samenwerking met de andere credit controllers binnen het team en met de verschillende interne en externe partijen.

 

Read more

Jr. Repairs Planner

Location : Tegelen, Netherlands
Job area: Office
Date: August 4, 2020

Ben jij op zoek naar een actieve en afwisselende baan in de techniek en logistiek? Werk je graag in een innovatieve internationale omgeving waar de sfeer collegiaal en informeel is? Dan hebben wij de baan voor jou!

Over je nieuwe werkgever en team
Ewals Cargo Care is van oudsher een familiebedrijf, opgericht in 1906 en inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie. Het heeft een Europees intermodaal netwerk met een sterke focus op het inrichten en optimaliseren van logistieke ketens. Bij Ewals werken circa 2400 medewerkers vanuit 17 vestigingen uit heel Europa. Ondanks de grootte van het bedrijf, zijn er intern korte communicatielijnen. Tevens is Ewals continue bezig met het verbeteren van werkprocessen en investeert ook in de ontwikkeling van de werknemers.
Bekijk eens dit filmpje voor meer informatie over de organisatie.

Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor eigen getrokken eenheden ( 3700 trailers ) en voor derde acteren we onder de naam European Fleet Control ( 1500 trailers ).
De Fleetcontrol afdeling waar jij komt te werken bestaat uit 15 medewerkers. Als team ben je verantwoordelijkheid voor de optimale technische inzetbaarheid van de trailervloot bij Ewals Cargo Care B.V. Van onderhoudsplanning tot pech onderweg. Daarnaast oefenen wij ook nog fleetmanagement uit voor andere transport bedrijven

In verband met uitbreiding van ons wagenpark en een breder takenpakket, hebben wij behoefte aan versterking van ons team op de afdeling Fleetcontrol in Tegelen. Daarom zijn wij op zoek naar een fulltime Jr. Repairs Planner.

Read more

(Jr.) Business Process Engineer

Location : Tegelen, Netherlands
Job area: Office
Date: May 25, 2020

Ben jij op zoek naar een actieve en afwisselende baan in de logistiek? Werk je graag in een innovatieve internationale omgeving waar de sfeer collegiaal en informeel is? Dan hebben wij de baan voor jou!

Over je nieuwe werkgever en team
Ewals Cargo Care is van oudsher een familiebedrijf, opgericht in 1906 en inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie. Het heeft een Europees intermodaal netwerk met een sterke focus op het inrichten en optimaliseren van logistieke ketens. Bij Ewals werken circa 2400 medewerkers vanuit 17 vestigingen uit heel Europa. Ondanks de grootte van het bedrijf, zijn er intern korte communicatielijnen. Tevens is Ewals continue bezig met het verbeteren van werkprocessen en investeert ook in de ontwikkeling van de werknemers.
Bekijk eens dit filmpje voor meer informatie over de organisatie.

Ewals wil al zijn bedrijfsprocessen en –systemen zo veel mogelijk vereenvoudigen, verbeteren en zo efficiënt mogelijk maken. Zo zorgen we ervoor dat de organisatie elke dag kan blijven groeien door oplossingen te zoeken die kostenefficiënt zijn maar tegelijkertijd ook innovatief.

Procesoptimalisatie en IT vallen binnen Ewals onder de afdeling ‘Corporate Information Management’ of CIM. Binnen CIM werken veel uiteenlopende profielen die ondersteuning bieden aan alle afdelingen en (internationale) ondernemingen van de Ewals Group. In dit grote geheel ben jij de spil tussen de gebruikers van de bedrijfsapplicaties en het ICT-development team.

Ter versterking van ons team, locatie Tegelen, zijn wij op zoek naar een fulltime (Jr.) Business Process Engineer.

Read more

Disponent (in) / Kauffrau/Kaufmann für Speditions- und Logistikdienstleistungen

Location : Zwickau, Germany
Job area: Office
Date: June 5, 2020

Du suchst eine neue Herausforderung in der Logistik? Dann bewirb Dich bei uns!

Wir sind ein international tätiges Unternehmen der Speditions- und Logistikbranche mit 18 Niederlassungen in Europa.
Zur Verstärkung unseres Teams in Zwickau suchen wir ab sofort eine(n) 
Disponent (in) / Kauffrau/Kaufmann für Speditions- und Logistikdienstleistungen

Stellenbeschreibung
An unserem Standort Zwickau erwartet Dich ein abwechslungsreiches und verantwortungsvolles Aufgabengebiet mit allen Facetten, die ein Speditionsdienstleister zu bieten hat. Du bist unter anderem zuständig für die Abwicklung von Speditionssendungen sowie die Pflege von Kundenbeziehungen.

Read more

Expediteur (Commercieel Planner)

Location : Oldenzaal, Netherlands
Job area: Office
Date: June 29, 2020

Over je nieuwe werkgever
Ewals Cargo Care is van oudsher een familiebedrijf dat werd opgericht in 1906 en inmiddels uit is gegroeid tot een sterke internationale logistieke speler. Er werken circa 2.400 medewerkers vanuit 17 laden en 36 vestigingen in heel Europa.
Ondanks de grootte van het bedrijf, zijn er korte communicatielijnen. Tevens is Ewals continue bezig met het verbeteren van werkprocessen en investeren we ook in de ontwikkeling van werknemers.
De Ewals Group biedt verschillende logistieke producten aan; van volle vrachten, deel- en projectladingen, Control Tower set-ups en Value Added Logistics tot global forwarding. 
Bekijk ook eens de volgende company movie voor meer informatie over de organisatie.

Over je vestiging
De vestigingen van Ewals worden gekenmerkt door hun ondernemerschap. Ze hebben een gerichte focus op specifieke producten en beschikken over de bijbehorende (lokale) marktkennis. De vestiging in Oldenzaal, waarbinnen de vacature zich stelt, richt zich met name op FTL verkeren van en naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Op dit moment rijden er 65 vrachtwagens voor Oldenzaal.

Het team in Oldenzaal bestaat een aantal operationele medewerkers (expediteurs, transportplanners, customer service en order entry), een Assistant Site Manager en een Sales Manager. Begin 2020 zijn ze verhuisd naar een nieuw pand met hele goede faciliteiten.

Het kantoor in Oldenzaal is de laatste tijd flink gegroeid, en om die reden zijn we op zoek naar een fulltime medewerker welke enthousiast is om met ons mee te groeien als een Expediteur (commercieel planner)

Read more

Transport Planner Frankrijk

Location : Zeebrugge, Belgium
Job area: Office
Date: July 24, 2020

Zoek je een job bij een ambitieus familiebedrijf in de logistieke sector.  Dan bieden wij je de kans om deze van A-Z  te leren.

Ter versterking van ons team op de afdeling planning, locatie Zeebrugge, zijn wij op zoek naar een Transport Planner Frankrijk.   

Doel van de functie

Het assisteren van de planning bij het aannemen en verwerken van de transportopdrachten met inachtneming van de kwaliteitsstandaarden van de onderneming en de specifieke eisen van de klant.

Read more

Onderzoeksstage aftermarket supply chain challenges

Location : Tegelen, Netherlands
Job area: Office
Date: August 11, 2020

Momenteel hebben wij een leuke en interessante HBO stageopdracht binnen Ewals Cargo Care beschikbaar. De opdracht is onderdeel van het Quality, Environment, Safety & Health (QESH) team van Ewals Cargo Care. Deze afdeling houdt zich bezig met  het promoten van het QESH beleid en “continuous improvement” binnen de Ewals organisatie; het evalueren van bedrijfsprocessen (o.a. auditing), het beheren van diverse certificatie schema’s en het (projectmatig) ondersteunen van de interne/ externe stakeholders bij QESH gerelateerde vraagstukken.

Één van de openstaande vraagstukken binnen deze afdeling betreft het ondersteunen van de afdeling Sales bij het inventariseren van bepaalde voorwaarden bij het transporteren van Lithium Ion batterijen ten behoeve van de automotive industrie. Meer specifiek ziet de stageopdracht er als volgt uit:

· Het in kaart brengen van (toekomstige) transportstromen van Lithium batterijen;
· Het uitwerken van een voorstel hoe Lithium batterijen met onze trailer vloot vervoerd kan worden;
· Het inventariseren aan welke eisen we moeten doen bij het transporteren van Lithium batterijen. Je moet dan per Europees land het volgende uitzoeken:
    o Welke vergunningen en certificaten zijn er nodig?
    o Hoe ziet het vergunningsproces eruit?
    o Zijn er andere randvoorwaarden waar we aan moeten denken?
· Aan het einde van deze inventarisatie dien je een rapport op te leveren met de benodigde informatie waarmee de afdeling Sales mee vooruit kan.

Read more

Traffic Planner (Swedish speaking)

Location : Turku, Finland
Job area: Operation
Date: August 12, 2020

About your new employer
In 1906, Alfons Ewals founded our company with a horse, a cart and a lot of ambition. Over a century later, the 4th Ewals generation proudly carries on his legacy in our family company. Today, Ewals Cargo Care creates innovative logistics products for our customers and for the industry. We develop intelligent systems and processes, which we continuously develop to stay ahead of the curve and solve the latest challenges in logistics.
Take a look at the Ewals movie for more information on the organization.

Read more
Get in touch Contact us